2011. augusztus 7., vasárnap

Kőszeg

Tegnap voltunk Kőszegen. Nagyon szép helyek vannak arrafelé. Dimbes-dombos vidék. Sok fa, virág, bozót. Szép templomok, házak. A földeken az út mellől egészen a távolban lehet látni, ahogy a kerek szalmabálák sorakoznak vagy épp elszórtan, össze-vissza állnak.
Maga Kőszeg is hangulatos, még így is hogy egy része fel van túrva. Szűk utcácskák hálózzák be.
Az ostrom-napok alkalmából összecsaptak a magyar és a török csapatok. Láttunk kalodába zárt törököket, kebabot evő törököket, fakupából söröző törököket és törökök által elfogott és szökőkútba tunkolt magyart. Időnként egy-egy ágyúlövés is eldördült. Távolról semmi bajom nem volt vele, de amikor ott álltunk a közelében, azért nem voltam oda..
Felvonult a Fekete Sereg, volták végvári vitézek, biciklis vitézek, néhány török pedig strandpapucsot vagy éppen deszkás cipőt hord arrafelé.
Ebédre kenyérlángos, amit lenyomtunk egy kis fagyival. Meglátogattuk a marcipán múzeumot és hoztunk haza is. A 3D-s várak kiállítást is megnéztük. Kaptunk piros-kék szemüveget, így a képekre ránézve, olyan volt mintha akár meg is tapogathatnánk a várfalat.
Errefelé működik a becsületkassza. A kapualjakban kisszék, kirakva gyümölcs, zöldség rajta az ára mellette persely. Mi is vettünk szedret. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése