2011. április 27., szerda

4 nap meg egy kicsi Fertőrákoson

Nagyjából 2 óra buszozás után megérkeztünk a soproni buszállomásra, ahol már vártak ránk a rokonyok. Vettünk kenyeret. Bementünk másik rokonyékhoz Sopronkőhidára(továbbiakban Kőhida) és kerestünk festéket a hintához. Hazamentünk - rokonyékhoz haza - Fertőrákosra(továbbiakban Rákos) lepakoltunk, rokonynénak fájt a feje és lefeküdött pihenni. Mi pedig elkezdtünk szendvicset csinálni - addig a Pimpim fészbukistáskodott -, megsütöttük a szenyókat, aztán felsétáltunk a szertárhoz (tűzoltószertár), attán hazamentünk és tévéztünk és fagyit ettünk.

Pénteken rokony festette a hintát, én könyvet írtam, Pimpim meg fészbukistáskodott.
Az erdőn keresztül átsétáltunk Kőhidára - dzsungel és Tüskevár feeling -, onnan pedig bebuszoztunk Sopronba. Másik rokony volt a sofőr, meg is lepődött mikor meglátott minket. Az a busz jobb mint az itteni, csak hangosabb. Ott voltunk kicsit az állomáson, aztán bementünk az eurós boltba, venni műanyag dobozt és rágcsát estére. Ezután elsétáltunk rokonyné "boltjához", onnan pedig fagyizni mentünk. Bounty-citrom. Busszal mentünk haza is. A fél buszt a család foglalta el. ^^ Vacsira sütöttünk szalonnát, sonkát. Részemről sajtos virslit. Szegény rokony szenvedett a tűzzel, mert vizes volt a fa, de megoldotta. Olajjal, benzinnel.


Szombaton reggelire bundáskenyeret szerkesztett rokonyné. Délelőtt tojást festettünk. Nem akarta befogni a festék a tojásokat, mert elfelejtettünk ecetet önteni hozzá, de telefonos segítséggel megoldódott ez is. Így lettek szép tojásaink. Rokony csinált nekünk névre szólóakat is. ^^
Ebédre rokonyné túróstésztát alkotott. Ebéd után Rango-t néztünk. Attááán átvittünk Kőhidára pár szép tojást. Akkor már Anyuék is ott voltak. Mi visszamentünk Rákosra(sütivel, amit rokony anyukája csinált), Anyuék még maradtak Kőhidán. Kint vacsoráztunk a a kiülő alatt. Este még elugrottunk 'escoba venni sót, venni fagyit, venni műanyag tányért és poharat, venni felvágottat. Vettünk pálcikás fagyit is, amit hazafelé elfogyasztottunk.


Vasárnap reggelire nem emlékszem mit ettünk. A délelőtt napozással telt. Fél tizenegy, tizenegy körül lett felrakva a pöri, tehát ebédre sült húst ettünk. Napoztunk még egy kicsit, aztán megnéztük a Gru-t. Film után lementünk vissza az udvarra és ettünk pörköltet. Elkezdett kicsit beborulni az ég, de mi elindultunk fagyizni, meg előtte benéztünk a szertárba is, mert Anyuék még nem látták így ahogy most van. Citrom-csokiskeksz. Hazafelé indultunk, mikor elkezdett ...... nagyon fújni a szél, úgyhogy kicsit ropogott a fagyi. Aztán elkezdett csöpögni meg dörögni, de hazaértünk az eső előtt.

Hétfőn még ágyban voltunk, mikor dörömböltek az ajtón. Rokony kiszól: - Csak akkor jöhetsz be, ha nem szódával vagy. Rokony tesója és apuja volt és szerencsére csak kölni volt náluk, ami annyira nem is volt büdi. Miután elmentek ettünk reggelire Nutellás kenyeret. Apu lent volt a földszinten és mikor jöttek még valaki locsolófélék rokony anyósa mondta neki, hogy menjen ki, és Apu elküldte őket. ^^
Délelőtt felsétáltunk erdőn keresztül a Kecske hegyre a kilátóba, onnan Tómalom felé besétáltunk Kőhidára. Rokony elugrott ide-oda locsolgatni, mi addig sétáltunk tovább rokony anyujáékhoz, aki sütött-főzött ebédet, szóval ott ebédeltünk. Ebéd után út mentén és mezőn keresztül visszasétáltunk Rákosra. Üldögéltünk, ettünk fagyit, aztán összepakolásztunk és eljöttünk haza. Sajnos.


Remélhetőleg nem hagytam ki semmit. Ja! Azt kihagytam, hogy ez volt a legeslegeslegeslegjobb tavaszi szünetem és azt hiszem oda fogok költözni Rákosra vagy Kőhidára. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése