2013. december 24., kedd

Boldog Karácsonyt Minden Kedves Olvasómnak!

  Végre itt van Karácsony! Pontosabban ugyebár ma még csak Szenteste napja van.
Késő délután majd átcaplatunk a Mamához, ahol is megüljük a szokásos szentestei vacsorát. Rántott gomba, majonézes krumplisaláta, őzgerincben sült csirke, krumplipüré, hatlapos, feketeerdő torta, zserbó, stb. stb.    Három napja a szokásosnál is visszafogottabban eszek, rákészülvén a nagy-evésre :) Megjegyezném, ez egyáltalán nem egyenlő, azzal a kötelező zabálással ami általánosságban folyik ilyentájt. Nálunk a karácsonyi vacsora mértékletesebb fogyasztással jár együtt, sok beszélgetéssel, nevetéssel.
Nem tudom megérteni, máshol miért kell háromhónapnyi adagokat össze főzni-sütni. Káposzta, halászlé. Nem baj, ha a kutya sem eszi! Ez a hagyományos karácsonyi étek! Utána meg lehet kapkodni a gyomor-nyugtatókat, savlekötőket, puffadás mentesítő pirulákat.
  Más téma, de Karácsonynál maradva: A Karácsonyfánk. Idén ezüst-barna díszítés uralkodik a lakásban, így a fenyőnket is ezekbe a színekbe öltöztettük. Így kicsit modern és kifejezetten elegáns lett! Az illata pedig az egyik legjobb dolog az egész ünnepben. *-*

picture from weheartit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése